Kunnallisvaalien äänestysaktiivisuus on asia, josta kaikkien kuntalaisten tulisi olla huolissaan.

Toimiiko kunnallisessa päätöksenteossa demokratia, jos vain osa kuntalaisista käyttää hänelle kuuluvaa valtaa, sillä onhan käyttämätön ääni aina selvä tuki vastakkaiselle ajattelumallille.

Mikä on maakuntien ykköslehtien vaikutus alenevaan äänestysprosenttiin? Täällä Pohjanmaalla ei taas vaalivuonna mahdu Vasemmiston julkilausumat, tai kannanotot alueen valtalehtiin.

Keski-Pohjanmaa lehti on unohtanut ne jo pidemmän aikaa ja kuluvana vuonna mukaan ovat liittyneet myös Vasabladet, Pohjalainen ja Ilkka.

Olemmeko me Vasemmistolaiset niin suuri uhka, että meidät pitää saada näkymättömiksi?

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Piirimme kotisivuilta ( http://www.vasemmistoliitto.fi/organisaatio/pohjanmaa/ )löytyy kokouskalenterimme (myös kannanottomme). Siitä on helppo seurata, löytyykö kannanottomme alueesi ykköslehdestä, johon se viimeistään kokousta seuraavana päivänä toimitetaan. Jollei juttua seuraavalla viikolla lehdestäsi löydy, niin tiedät millaista sensuuria lehtesi harjoittaa ja voit miettiä onko sille perustetta.

 

Monotonisesti omaa asiaansa ajava maakuntalehti ei palvele yhteistä etua, vaan osaltaan aiheuttaa kunnalliseen päätöksentekoon demokratiavajeen. Osaltaan tämä heijastuu äänestysprosenttiin.

 

Kunnallisdemokratia on kuitenkin toimiessaan vuoropuhelua ja vuorovaikutusta, sillä päätetäänhän siinä yhteisistä asioista. Mielestäni maakunnan ykköslehti on se foorumi, jonka ne pitää tuoda eri näkökannat esille, täyttääkseen tiedotuksellisen vastuunsa.

 

Seppo Riihikoski

Pohjanmaan Vasemmiston pj.