Vaasalaisia kirjailijoita:

Taina Lehto - Kokonainen Ihminen

Marko Hautala – Itsevalaisevat

Syksyllä luin ystäväni ja puoluetoverini Tainan kirjan ja kirja oli tekijänsä näköinen.

Työkaverini pojan, Marko Hautalan kirjan luin nyt talvilomalla. Kirja oli erittäin mielenkiintoinen ja kovasti odotankin sille jatkoa. Aihe josta hän kirjoittaa, on sellainen, että se auttaa meitä vanhempia ymmärtämään ikäpolven vaihdosta, joka tulee varmasti yllätyksenä lähivuosina monille.

 

Kalevi Leppäsen Barrikadineuvos Julle Sund jäi mielestäni aika ohueksi. Julle vaikutti Suomen Elintarviketyöläisten liitossa ennen, kuin itse aktivoiduin. Ilmeisesti oma tiedonnälkäni tältä ajalta oli niin suuri, että yksi kirja ei sitä pystynyt täyttämään. Tämäkin kirja oli ”talviloma eväänä”.

 

Syksyn lomareissulla oli mukanani myös pari muuta kirjaa:

Suomen Elintarvikeliitosta tutuksi tulleen Päivi Uljaksen – Kun Suomi Punastui. Tämä kirja antoi selkeän kuvan Suomen sosiaaliturvan kehittymisestä ja siitä, mitä ponnistuksia nämä ”nykyään itsestään selvyydet” ovat aikakautensa aktiiveilta vaatineet.

Politiikasta tutuksi tulleen Esko-Juhani Tennilän – Svejkin poika oli myös tekijänsä näköinen kirja. Kirjan teksti oli selkeää ja helposti luettavaa. Tennilä osaa ilmaista asiat yksinkertaisesti ja selkeästi.

 

Nämä kaikki kirjat ovat ilmestyneet viimeisen vuoden aikana