Viikko alkaa olla jo puolessa välissä ja kiireitä on pitänyt.

Lauantaina oli Kokkolassa Ykspihlajan Työväentalolla mukava vaalitilaisuus.

Ohjelma oli monipuolista ja tasokasta Sak:n varapuheenjohtaja Matti Huutola sevitteli SAK:n tavoitteita. Lopuksi tanssittiin. Illalla mentiin vielä hotelli Kaarlen yökerhoon kuuntelemaan Laura Voutilaista, joka osasi ottaa yleisönsä. Sunnuntaina lähdettiin puoliltapäivin kotimatkalle.

Maanantaina ilta kului ammattiosaston hallituksen kokouksessa ja tiistaina oli illasta Nurmon kunnanvaltuusto. Siellä valtuutettuja puhutti kouluasia. Itse olen kysellyt kunnan hallintosäännön perään, johon kunnanvaltuuston tyly päätös oli, ettei aihetta muutoksiin.

Ongelmallisena koen sen, kun valtuusto antaa päätäntävallan virkamiehelle, silloin valvontavastuuta ei ole kenelläkään. Törmäsin asiassa tapaukseen, kun pitkäaikaistyötön sijoitettiin kunnan työllistämistuella erään yhdistyksen työhön. Kun kunta tekee työllistämispäätöksen, on seurauksena se, että työntekijä ei voi työpaikasta lähteä, menettämättä oikeuttaan työttömyyspäivärahaan.

Kyseinen työntekijä oli kunnan viranhaltijalle selvittänyt, että mm. työvuorolistat olivat erilaiset todellisuudessa ja kuntaan toimitetuissa. Työsuhteessa oli myös monia muita epäselvyyksiä.

Työllistämistuen myöntämisessä on monia ehtoja, mutta valvonta perustuu luottamukseen kunnan ja työnantajan välillä. Tähän olisin halunnut virkamieheltä valvontavastuun.

Nyt keskiviikkoiltana on aika mennyt IRC vaalikoneen kanssa, sinne vastauksia laittaessani.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Keskiviikko terveisin Seppo