Seppo Riihikoski<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

60550  Nurmo

 

 

Nurmon kunnan ja Seinäjoen kaupungin välinen yhteistyösuunnitelma.

Kunnan ja kaupungin välillä on tehty selvitys tulevasta laajemmasta yhteistyöstä, jota toiset ovat sanoneet kuntaliitosselvitykseksi.

Me nurmolaiset järkyttyneenä luimme Ilkka lehdestä 31.1, jossa kirjoituksessa S. Riihikoski kannattaa kuntaliitosta. Muualta tullut Riihikoski aikoo hävittää meidän kotikunnan ja seurakunnan. Tämä on törkeää puhetta kunnanvaltuutetulta, jonka me kuntalaiset olemme äänestäneet kunnanvaltuustoon meidän asioittemme ajajaksi. Toteamme, että Riihikoski on pettänyt meidät täydellisesti. Kun Riihikoski oli ehdokkaana kuntavaaleissa, hän ei sanallakaan, eikä missään mainoksissa eikä kirjoituksissa maininnut, että hän on kuntaliitoksen kannalla. Jos me äänestäjät olisimme sen tienneet emme olisi koskaan äänestäneet S. Riihikoskea valtuustoon.

S. Riihikoski on meidät täysin pettänyt ja menettänyt meidän luottamuksen. Me emme anna mitään arvoa Riihikosken toiminnalle valtuutettuna eikä kansanedustaja ehdokkaana.

On erittäin rumaa nuoleskella Paatelaista ja muita jotka ovat kuntaliitoksen kannalla. Luulimme, että työväenluokan edustaja puolustaa itsenäistä Nurmoa viimeiseen saakka, eikä ole Hyvösen ja Maunulan määräiltävissä.

Me äänestäjät toivomme, että S. Riihikoski puolustaa äänestyksessä itsenäistä kuntaa. Me suuri äänestäjä joukko tulemme antamaan äänemme S. Riihikoskelle, jos hän lehtikirjoituksissaan ja puheissaan puolustaa itsenäistä Nurmon kuntaa.

Prof. P. Meklin sanoi tiedotustilaisuudessa ja lehtilausunnossaan, ettei Nurmolla ole mitään tarvetta liittyä Seinäjokeen. Nurmo pärjää tulevaisuudessakin hyvin omana kuntana.

Seinäjoki tarvitsisi Nurmoa verojen ja kaikkien maksujen maksajaksi. Kaikki maksut Nurmossa nousisivat jos Seinäjokeen jouduttaisiin.

 

JOUKKO NURMOLAISIA ÄÄNESTÄJIÄ

 

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Sain oheisen Seinäjoella 21.2 leimatun kirjeen tänään, johon haluan muutamalla sanalla vastata.

Kunnallisvaalien alla kuntaliitosasiaa ei suuret puolueet nostaneet aihetta esille, joten siitä ei silloin keskusteltu.

Asia nousi kunnanvaltuustossa esille vuonna 2006 alkuvuodesta.

Käytin korvaiani mielipidettäni muodostaessani, niin ihmisten kanssa kuluneena vuonna keskustellessani, kuin myös lukuisiin asiaan liittyviin tilaisuuksin osallistuessani.

Oman kantani asiaan muodostin itse, minua ei ole asian johdosta lahjottu, eikä painostettu (ellei oheista kirjettä sellaisena pidetä).

Kirjoitukseeni ja kantaani vaikutti selvitys, siinä asia minulle selkiintyi ja vastuuta tuntevana päätöksentekijänä muodostin asiasta mielipiteeni.

Koska en halua kusta ketään silmään, haluan oman kantani olevan äänestäjien tiedossa jo ennen eduskuntavaaleja.

Toivoisin Teidän, jotka kirjeen lähetitte, kertovan sen minkä kirjoituksessani kyseenalaistitte. Jos haluatte mielipiteeseeni vaikuttaa, niin se on oikea tapa.

En ole muodostanut mielipidettäni asenteellisesti, puolen vuoden aikana saamani tieto ja sen perusteella hahmottamani tulevaisuudenkuvat eri vaihtoehdoista, selkeyttivät ajatukseni asiasta.

Seurakuntien koosta ei kunnanvaltuustot päätä, vaan seurakunnilla on oma päätöksenteko organisaatio. Minulla ei ole päätäntävaltaa seurakuntaamme koskevissa asioissa, joten huoli on minun osaltani  turha Nurmon seurakuntaa koskevissa asioissa. Seurakuntaamme en ole missään puheissani, tai kirjoituksissani ollut mihinkään muuhun yhdistämässä. En ole seurakunnan jäsen.

Pahoittelen, jos jonkun luottamuksen olen pettänyt, mutta edellä esitetty kirje ei tuo mitään uutta näkökulmaa asiaan, jolla voisin nykyistä käsitystäni muuttaa.

 

Torstai terveisin: Seppo

 

PS. valitettavasti nyt illalla palvelin ei ollut käytössä, joten päivitän tämän perjantaina aamusta.