Talviloma on takana ja maanantaina alkaa iltavuoroviikko. Talviloman vietimme Teneriffalla, siellä aurinkotuolissa maaten sai lepuuttaa päätään. Tuli siellä kirjakin luettua, Paavo Arhinmäen Punavihreä sukupolvi. Sää oli luonnollisesti lämmin, varjossa hieman yli 20C, mutta pilvisyyttä oli enemmän kuin olimme odottaneet.

Kaksi vuotta sitten olimme samoilla seuduilla ja sain silloin pahan iho- ja silmätulehduksen, ilmeisesti syynä oli Afrikasta puhaltanut hiekkatuuli "Kalima". Naama ja silmät ovat ajoittain oireilleet ja Joulusta asti niiden kanssa on ollut ongelmia. Sain Joulun jälkeen työterveyslääkäriltä lähetteen Seinäjoen sairaalaan tutkimuksiin. Ainoa tieto on sieltä tullut, että jonota ensin 3kk.

Voiteet eivät ole vaivaani auttaneet, vaan hilseilleet ihon kuumotuksen myötä tunnin, parin kuluttua pois. Ostin mennessämme lentoaseman kemikaliosta ihoöljyä ja se tuntui oloa helpottavan.

Silmille kosteusampulleista on ollut vain hetkellistä hyötyä.

Stressiä on ollut marraskuusta asti, osaltaan sitä ruokki eduskuntavaalit, osaltaan elintarvikealan työehtosopimus, sekä monet muut asiat, joihin on lusikkansa työntänyt.

Lomalla taisi sitten stressi laueta, kun loppulomasta silmät ja naama taas ärtyivät ja viimeisen lomapäivän vietin vuoteessa, kun flunssa toi olotilalle lisäarvonsa.

Keskiviikkona alkanut flunssa alkaa nyt olla voiton puolella, parhaina lääkkeinä on olleet suomalaiset musta viinimarjamehu ja mustikkasoppa. Lisänä vielä A-vita tipat, joilla sain nuhani paranemaan ja yskimiseni loppumaan.

Oletan, että suurin syy yskimiseeni on kuiva (20%) huoneilmamme, sekä tupakointini, jotka molemmat kuivaavat limakalvoja. Tippojen ansiosta ovat korvani auenneet ja nenäni vuotaminen lakannut.

Maanantaina pitää soittaa heti aamusta ihotautipolille, kysellen tutkimusteni aikaa, sillä 3kk on nyt ohi.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Huomiselle vielä luvattiin lämmintä, sitten alkaa taas viiletä.

Muistan kuinka nuoruudessani eräs tuttava maanviljelijä kertoi säänennustamisesta, että täysikuu paistaa kirkkaalta taivaalta ja luo korkeapaineen. Talvella se tietää pakastuvaa ja kesällä kaunista ja aurinkoista. Uusikuu luo taas matalapaineen, talvella usein lämpenee ja sataa lunta, kesällä tietää sadepäiviä. Olen näitä ilmiöitä elämäni varrella toisella silmällä seurannut ja hyvin ne tuntuu pitävän paikkansa. Täydenkuun merkki näkyy kalenterissa maanantailla.

 

Niin, lomareissusta vielä sen verran, että suomalainen baari "Kippis" käytiin katsomassa, esiintymässä oli Frederik. Henry Saari myi sormustimellisia päärynälikööripaukkuja sisääntuloaukolla hintaan 8€, joka oli samalla pakollinen pääsymaksu. Emme viihtyneet paikassa pitkään.

Teneriffalla, ainakin eteläisen lentoaseman lähtöterminaali, siis se jonne mennään turvatarkastuksen läpi, oli muuttunut savuttomaksi. Asia, joka ainakin minulle tuli yllätyksenä.

 

Tähän loppuun vielä kuva Cristanoksesta, erään pubin terassilta, kun aurinko laskee Gomeran saaren taa.

488670.jpg

 

Aprilliä toivotellen

 

Seppo