Teatterista:<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Teatterissa on viimeisen vuoden aikana kaksi käyntiä. Viime vuoden lopulla Helsingissä oli näytöksenä Paratiisisaari, joka ei juoneltaan minulle täysin avautunut. Keväällä oli Tampereella Venetsian kauppias, se oli helposti yhdistettävissä nykypäivän ahneuteen.

Suunnitelmissa on lomilla käynti kesäteatterissa, mahdollisesti Seinäjoella (Kaunis Veera) ja loppuvuodesta vielä mahdollisesti musikaali Seinäjoen kaupunginteatterissa.

Elokuvista:

Viimeisen vuoden aikana on elokuvateatteriin houkutellut ainoastaan Mr. Bien. Rowan Atkinsonnin mimiikka on aina kutkutellut nauruhermoja ja henkilöhahmo oli nytkin nautittava. Elokuvan juonen kulku oli tosin väkinäinen ja lämmitteli vanhoilla sketseillä. Odotin elokuvalta enemmän

Oopperasta:

Ensimmäinen kosketukseni oopperaan oli kuluvana kesänä Ilmajoen Musiikkijuhlilla, kun katsottavana oli Lakeuden lukko. Teos oli hyvin tehty ja esiintyjät olivat todella ammattilaisia. Kuorokohtaukset avustajineen olivat toimivat ja pieni kipinä jäi kytemään, että saatan mennä oopperaan toistekin. Kyseinen jokiooppera oli toteutukseltaan lähellä operettia ja siksi maallikonkin oli sitä helppo seurata.

Kirjallisuudesta:

Viimeisen vuoden aikana olen lukenut Nobel-kirjailijamme Sillanpään Ihmisiä suviyössä.

Kirjan sivuille (alle 200) on koottu suomalainen kesäpäivä ja sen sisältö. Minua kirja ei paljolti puhutellut, vaikka isäni on samoista maisemissa syntynyt v. 1911.

Myös Paavo Arhinmäen Punavihreä sukupolvi tuli helmikuussa luettua. Kirja vahvisti kirjoittajasta muodostamaani mielikuvaa ja oli myös hyvä kuvaus pääkaupungin nuorison kasvusta.

Merkittävin kirja, jonka olen (Punaisen viivan ohella) lukenut on Erasmus Rottendamileisen 1500 luvulla kirjoittama Tyhmyyden ylistys. Se herätti monia ajatuksia.

Lomalla on tarkoitus lukea ainakin yksi kirja, todennäköisesti Hrustsev muistelee.

Musiikkitapahtumat:

Seinäjoen tangomarkkinoilla on tarkoitus poiketa perjantaina ja lauantaina. Mahdollisesti myös Tapsan tahdeilla tulee Nokialla käytyä. Työväen musiikkitapahtuma olisi myös kiinnostava, mutta yleensä kyseisenä ajankohtana on jokin toinen tapahtuma kiilannut edelle.

Taidenäyttelyt:

Taidenäyttelyt eivät minusta ole tuttavaa saaneet. Myönnän kyllä, että Edward Munkin Huuto kyllä puhuttelee, sillä taulussa näkyy ääni kuvana. Toinen teos joka on katseeni vanginnut on surrealistinen Jumalan puutarha Hieronymus Bossin kolmiosaisesta alttaritaulusta.

Valokuvausnäyttelyihin ei aikaa ole riittänyt, itse otan kuvia vuodessa n. 500 .