Loppukesästä kävin elokuvissa katsomassa Simpsonit. Olen tämän realistisen amerikkalaisen piirrossarjan fani ollut pitkään. Katsomani filmi oli alkuperäinen (ei siis dupattu) ja vastasi täysin odotuksia.

 

Syksyllä ostin kotimaisen DVD:n Kalteva torni. Elokuva kertoo skitsofreenikon palautumisesta laitoshoidosta normaaliin elämään. Martti Suosalo on roolissaan mahtava, hän taitaa olla monipuolisuudessaan Suomen tämän hetken monipuolisin näyttelijä. Koivusalon ohjaus osui nappiin ja elokuva oli kokonaisuudessaan katsomisen arvoinen. Vaikka elokuvan aihe ei ollut kevyt, niin sitä oli miellyttävä seurata.

 

Hektorin konserttia käytiin katsomassa Seinäjoki-Areenalla. Nostalgia valtasi mielen, kun kappaleet muistuttivat nuoruudesta. Monien kappaleiden sanoitukset ovat aivan tätä päivää ja Pave Maijanen toi esityksiin oman lisäarvonsa.

Valtaosa yleisöstä oli yli 50 vuotiaita, mutta yllättävän paljon suosiota Mestari on kerännyt nuorisonkin joukosta.

 

Marraskuulle osui syksyn teatterissa käynti. Seinäjoen teatterissa esitettiin Muukalaisia yössä musikaali. Satu Silvo loisti Ava Garderina ja Frank Sinatraa esitti monipuolinen laulajalahjakkuus Miro Honkanen. Esityksestä selvisi näiden maailmantähtien värikäs ja dramaattinen elämä, joskin tutuimpia Sinatran biisejä jäi kaipaamaan.