Suomi on nykyisin rikkaampi yhteiskunta, kuin koskaan historiansa aikana.

Samalla yhteiskuntamme on jakaantunut entistä räikeämmin, niihin joilla ongelmana on arkipäivän elämästä selviäminen ja niihin, joilla on kaikkea mässäiltäväksi asti.

Me suomalaiset kannamme kyllä kortemme kekoon, kun hätää kärsivä on riittävän kaukana, mutta  kun ongelma on lähellä, sille mielellään ummistetaan silmät.

Eriarvoisuutta on yhteiskunnassamme ennenkin tasoitettu vero- ja tukipolitiikalla ja näin saatu aikaan kansa, jossa aiemmin lapsi tunsi elävänsä tasa-arvoisessa yhteiskunnassa.

Nyt on hallituksellamme korkea aika avata silmät ja kohdata tilanne, joihin pienituloiset lapsiperheet päivittäin ajetaan.

Suomessa on käytössä sosiaalinen tukimuoto jota saavat kaikki Suomen kansalaiset, riippumatta siihen, onko perheellä varallisuutta, tai ei.

Esitänkin, että lapsilisät kaksinkertaistetaan ja lapsilisät pistetään veronalaiseksi tuloksi.

Näin kaikille jää oikeus saada lapsilisää, mutta veroleikkurilla se pystytään kohdentamaan sinne, missä sosiaalinen tarve on kaikkein suurin. Porrastus on helppo tehdä niin, että keskituloisen perheen lapsilisä säilyy ennallaan ja suurituloisilta, joilla sosiaaliseen avustukseen ei ole taloudellista perustetta, sen veroleikkuri leikkaa.

Yhteiskunnalle tästä ei lisäkuluja muodostu, vaan varakkaille suunnatut sosiaalituet kohdentuisivat tarpeeseen.

Turvataan lapsillemme tasa-arvoinen lapsuus.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Seppo Riihikoski

Nurmo