Te monikansalliset partaterien valmistajat, jotka tunnette kuluttajanne, tässä kritiikkiä tuotteistanne.
Tiedätte, että miehet eivät taltioi tuotepakkauksianne. Tiedätte, että miehet eivät aina osta itse tuotteitanne. Miksi teette tuotteidenne käytön niin vaikeaksi? Onko vastaus raha ja kulutus?
Perinteiseen partakoneeseen löytyy kyllä terä jokaisen marketin hyllyltä, mutta kun etsin kaksikko- tai kolmikko terää siihen muutama vuosi siten ostamaani varteen, niin taas minua huijattiin.
Teräpakkauksen nimi on samankaltainen (minua harhautetaan), mutta kotiin päästyäni huomaan, ettei terät sovi entiseen varteen. Huomaan myös, että teräpakkauksessa on kaikki tuotteen merkinnät, teräkotelossa ei enää tyyppimerkkejä näe (HALOO: KENELLÄ AVIOMIEHELLÄ ON PEILIKAAPISSA TILAA SÄILYTTÄÄ PAKKAUSTA). Varsi, johon terä kiinnitetään on myös niin aneeminen, että siitä puuttuu merkintä, mitä tyyppiä se on.
Uskon, että päivittäin partaterillä miehiä kusetetaan ostamaan, jonka seurauksena on pakko-ostona uusi varsi, saadakseen tuotteensa toimivaksi.. Pakkaukset on vielä suunniteltu niin, että pakkauksen päältä et näe, mihin varteen ostamasi terät sopii. Pakkauksen avattuasi huomaat, että jos et säilytä pakkausta, niin teräkasetista, tai teristä et pysty päättelemään mitä tyyppiä seuraava ostosi on.
Tuotevalmistajalle pyyntö. Teillä tuote uusiutuu lähes vuosittain, joten voisitteko merkitä terien sopivuuden vaikka väreillä. Vaimokin tietäisi teriä ostaessaan, kun puoliso ilmoittaisi varren värin.
Tämä ei ole valmistajalle suuri investointi, kysymys on vain siitä haluaako se kusettaa.

Seppo Riihikoski
Nurmo

Lähetetty:

Ilta-Sanomat 24.7.2008